Slik får du best pris på forsikringene dine 

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan få best pris på forsikringene dine, uten at det går utover kvaliteten. Med fokus på praktiske og enkle metoder, vil vi utforske strategier for å sammenligne tilbud, unngå dobbeltforsikring, og gjøre informerte valg som passer til din økonomiske situasjon. Vårt mål er å gi deg innsikt i hvordan du kan oppnå best mulig forsikringsdekning til lavere priser.

Sammenlign tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper

Det mest nærliggende å tro er at dersom man er lojal mot eget forsikringsselskap, betaler man mindre for forsikringene sine. Derimot viser det seg at de som har vært lengst i et selskap gjerne betaler mest. Derfor er det å sammenligne tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper en viktig del av å sikre at du får den beste prisen og de beste vilkårene på dine forsikringer.

Forsikro.no gjør denne prosessen både enkel og effektiv. Med vår brukervennlige plattform, kan du raskt fylle ut et skjema og motta tilpassede forsikringstilbud fra en rekke ledende selskaper. Dette gir deg muligheten til å vurdere ulike priser og vilkår uten kostnad eller forpliktelse. Ved å bruke Forsikro.no, sikrer du at du får et bredt spekter av alternativer, slik at du kan velge forsikringen som passer best for deg og din situasjon. Det er en smart måte å være sikker på at du ikke betaler mer enn nødvendig for din forsikring, og tjenesten er helt gratis og uforpliktende å bruke.

Unngå dobbeltforsikring

Dobbeltforsikring oppstår når man har flere forsikringer som dekker det samme behovet, noe som ofte fører til at man betaler dobbelt. For å unngå dette, er det viktig å sjekke opp hva slags avtaler man har via jobben.

Et vanlig eksempel på dobbeltforsikring er innbo- og reiseforsikring. Mange fagforbund, som for eksempel LO (Landsorganisasjonen i Norge), tilbyr gunstige forsikringsordninger for sine medlemmer. Disse kan inkludere en innboforsikring eller en reiseforsikring som gjelder for hele familien. Derfor er det lurt å sjekke forsikringsfordelene du har gjennom jobben eller ditt fagforbund før du tegner nye forsikringer. Mange arbeidsgivere tegner reiseforsikring for alle sine ansatte. Når du har reiseforsikring via arbeid er det overflødig å tegne en på deg selv (og din familie).

Ved å sikre at du ikke er dobbeltforsikret, kan du spare betydelige beløp på dine forsikringsutgifter. Dette innebærer å sammenligne eksisterende dekninger og forsikre seg om at nye forsikringer kun fyller eventuelle hull i dekningen, og ikke overlapper med det du allerede har. 

Riktig forsikring for dine behov

Å velge riktig forsikring handler ikke bare om å finne den laveste prisen, men også om å sikre at du har riktig dekning for din nåværende livssituasjon og behov.

Tilpasset forsikringsdekning

Det er en god idé å tilpasse dekningene til dine behov. For eksempel, eier du en eldre bil med begrenset verdi, kan det være mer passende å velge delkasko eller ansvarsdekning fremfor full kasko. Dette kan redusere forsikringspremien din uten å risikere store økonomiske tap.

For mer innsikt i hvordan du velger riktig forsikring basert på dine behov, sjekk ut disse komplette guidene:

 • Husforsikring: Forstå ulike dekninger og hvordan velge riktig for ditt hjem.
 • Innboforsikring: Lær om de ulike nivåene av dekning for dine eiendeler.
 • Reiseforsikring: Finn ut hvilken reiseforsikring som passer best for din reisefrekvens og stil.
 • Bilforsikring: Finn ut hvordan du tilpasser bilforsikringen din etter kjøretøyets verdi og din kjørestil.

Husk, det å velge forsikring er en balanse mellom kostnad og dekning. Det er viktig å justere forsikringsdekningene dine og redusere unødvendige kostnader, samtidig som du beholder den beskyttelsen du trenger.

Hvordan bytte forsikringsselskap

Det er enkelt å bytte forsikringsselskap. Gjør som tusenvis av andre nordmenn, sammenlign forsikringer og spar penger. Enklere blir det ikke. Her er hvordan du går frem:

 1. Fyll ut skjema: Trykk her og fyll inn vårt enkle og uforpliktende skjema. Du vil så få tilbud fra tre forskjellige selskap.
 2. Velg et nytt forsikringsselskap: Når du har sammenlignet tilbud og bestemt deg for et nytt selskap, vil de ta seg av overgangsprosessen. De kontakter ditt nåværende selskap og sender oppsigelse på dine vegne.
 3. Overgangsperiode for skadeforsikringer: For forsikringer som hus- eller bilforsikring, tar det vanligvis omtrent en måned å bytte.
 4. Personforsikringer: Når du bytter personforsikringer, som livs- eller helseforsikring, vil du fylle ut et kort helseskjema. Når de nye personforsikringene er aktive, må du selv sørge for å si opp tidligere personforsikringer for å unngå dobbeltforsikring. Merk: du vil få varsel når helseskjema er godkjent.

Helt gratis og uproblematisk å bytte

 • Ingen bindingstid: Det er ingen bindingstid på forsikringer, og det koster ingenting å bytte.
 • Ingen dobbeltbetaling: Det vil ikke forekomme dobbeltbetaling under overgangsperioden mellom forsikringsselskapene.
 • Ingen skjulte gebyrer: Bytte av forsikringsselskap medfører ikke skjulte gebyrer.

Spar penger med Forsikro.no

For å spare penger på forsikringene dine, start prosessen ved å fylle ut vårt skjema på Forsikro.no. Det er raskt, gratis og uforpliktende, og gir deg muligheten til å sammenligne tilbud fra flere selskaper. Med Forsikro.no kan du enkelt redusere dine forsikringskostnader.